47BE6ED2-9660-4087-9532-FD6BF4B91696

Evropski projekti v lokalnem okolju: pogovorni večer z Danijelom Krivcem v Idriji

Po zelo uspešnem pogovornem večeru z naslovom »Evropski projekti v lokalnem okolju« v Novi Gorici, so evropsko poslanko Patricijo Šulin v svoje vrste povabili v OO SDS Idrija.

 

Šulinova je spregovorila o prednostih, ki jih omogočajo evropska sredstva v vsakdanjem življenju in o uspešnosti Slovenije pri črpanju evropskih sredstev. Prav tako je izpostavila tudi izzive s katerimi se soočajo občine na področju črpanja evropskih sredstev. “Potreben je dober strateški pristop pri pripravi projektov, ki morajo slediti evropskim trendom,” je dejala poslanka.
Sledila je razprava o aktualnih političnih razmerah. Evropski poslanki se je pridružil Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS in poslanec v DZ RS. V okviru pogovornega večera so se zbranim predstavili tudi kandidat za župana Občine Idrija Kristjan Brus in kandidata za svetnika Karin Peternelj in Andrej Poglajen.

 

Brus se zavzema za Občino, ki bo imela več posluha za občane, tudi tiste, ki so oddaljeni od centra Idrije. Beseda je nanesla tudi na pomemben projekt: izgradnjo gasilsko-reševalnega centra z heliodromom. Kandidata za svetnika pa sta poudarila, da se zavedata odgovornosti, ki jo funkcija občinskega svetnika prinaša in, da želita s svojim znanjem in voljo pripomoči k občini, ki bo po meri občanov.