C5qyZsZWUAE6jL2[1]

O razlogih zaradi katerih Slovenija izgublja bitko za teran

Evropska poslanka Patricija Šulin je na tiskovni konferenci spregovorila o razlogih zaradi katerih Slovenija izgublja bitko za teran.
Poslanka je poudarila, da ni realno pričakovati, da bi bil delegiran akt s katerim Evropska komisija omogoča Hrvaški izjemo pri uporabi imena teran, zavrnjen s strani pristojnega odbora in kasneje s strani Evropskega parlamenta na plenarnem zasedanju.
“Minister Židan je že leta 2013 arogantno zavrnil pogovore s Hrvaško,” je dejala poslanka, ki je dodala, da je Židan zavrnil tudi trilateralni pogovor med Slovenijo, Hrvaško in Evropsko komisijo. “To je neodgovorno od ministra,” je opozorila Šulinova, ki je prepričana, da odgovornost nosi minister Židan in, da je vsako iskanje drugega krivca le prelaganje odgovornosti.
Ob zaključku novinarske konference je Patricija Šulin rekla, da Slovenija lahko toži Evropsko komisijo, vendar pa, da lahko sodba traja tudi več let. Ministru Židanu je zastavila vprašanje ali bo sam nosil stroške morebiti izgubljene tožbe za Slovenijo?