Ob svetovnem dnevu turizma: “Iskanje strategij za spodbujanje in razvoj turizma v Evropi so izzivi s katerimi se sooča EU.”

“Iskanje strategij za spodbujanje in razvoj turizma v Evropi so izzivi s katerimi se sooča EU,” je dejala evropska poslanka Patricija Šulin, ki je nadomestna članica Odbora za promet in turizem v Evropskem parlamentu.

 

Svetovni dan turizma, katerega uradna gostiteljica je Burkina Faso, poteka letos pod geslom »Milijarda turistov, milijarda možnosti«, s čimer želi Svetovna turistična organizacija poudariti potencial skrit v turizmu.

 

Turizem ustvarja več kot 10% BDP Evropske unije, zato je eden pomembnejših sektorjev evropskega gospodarstva. Se pa evropska turistična industrija sooča z vse večjo konkurenco, ki bi lahko ogrozila tržni delež Evrope, zato Šulinova meni, da bi bila ustanovitev Evropskega turističnega urada način s katerim bi Evropa ostala pomemben akter v svetovni turistični ponudbi.

 

“Znanje, inovacije, kreativne ideje in dajanje prednosti kvaliteti pred kvantiteto so odgovori na izzive,” je poudarila poslanka v Evropskem parlamentu, ki se zaveda, da brez močne promocije na svetovni ravni ne bo zadostnega uspeha za države članice EU.