patricijasulin2

Patricija Šulin o delovnem programu Evropske komisije za leto 2019

»Pozdravljam delovni program Evropske komisije za leto 2019, ki odraža ambicije in vsebino septembrskega Junckerjevega nagovora o stanju v Uniji. V naslednjih mesecih potrebujemo še večjo osredotočenost na rezultate s čimer bomo dokazali, da lahko naši državljani in državljanke z optimizmom in zaupanjem zrejo v prihodnost«, je na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu v razpravi o delovnem programu Evropske komisije za leto 2019 dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

 

Šulinova je spomnila na dobre rezultate, ki jih dosegamo na gospodarskem področju in pozvala k dobremu dogovoru glede večletnega finančnega okvira. »V Evropski uniji dosegamo zavidljive gospodarske rezultate, pomembno pa je da bo ta gospodarska rast koristila vsem. Potrebujemo dober dogovor glede večletnega finančnega okvira, ki nam bo omogočil soočenje z izzivi, ki so pred nami: migracije in varnost, izzivi svetovne digitalizacije, poglobljena monetarna unija, pravičen notranji trg, so le ena izmed pomembnih področij. Ne smemo si dovoliti, da bi zmanjšali sredstva za kmetijsko in kohezijsko politiko, ki so izjemnega pomena za Slovenijo«, je bila jasna evropska poslanka.

 

Po prepričanju Šulinove moramo imeti poleg kratkoročnih ciljev pred očmi tudi dolgoročne cilje. »Poleg zaključka pogajanj na številnih področjih ter sprejetja odprtih predlogov, ki so še v obravnavi, ne smemo pozabiti tudi na dolgoročne cilje, kjer moramo nadaljevati z razpravo o prihodnosti Evropske unije, predvsem v luči morebitnih institucionalnih sprememb, ki bodo povezavo okrepili in jo še bolj približali našim državljankam in državljanom«, je še dejala evropska poslanka Patricija Šulin.