vojaki_jla_zapuscajo_slovenijo2[1]

Patricija Šulin ob dnevu suverenosti: “Suverenost smo si morali izboriti!”

Evropska poslanka Patricija Šulin želi vsem državljanom in državljankam RS ponosno praznovanje dneva suverenosti. Tretjo leto zapored, 25. oktobra obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, dan, ko je slovensko ozemlje zapustil še zadnji jugoslovanski vojak. »Odhod agresorske vojske je prav gotovo eden izmed vrhuncev osamosvojitve, z mednarodnim priznanjem in vstopom Slovenije v OZN pa se je proces osamosvojitve sklenil,« je dodala poslanka v Evropskem parlamentu.

»Slovenska demokratska stranka je že od samega začetka neločljiv del najpomembnejših političnih procesov v vsej znani zgodovini Slovencev, vrednote slovenske osamosvojitve pa so od nastanka dalje osrednji moto našega delovanja,« je dejala Šulinova, ki poudarja, da je prav domoljubje temeljna vrednota Slovenke demokratske stranke.

Slovenska demokratska stranka se skozi vsa leta zavzema za razvoj in blaginjo Slovenije, konstruktivno smo sodelovali pri vključevanju Slovenije v Evropsko unijo in zvezo Nato, kot prva na novo priključena država članica pa smo uspešno prevzeli predsedovanje Svetu EU. »Dandanes se premalo govori o procesu osamosvojitve. Številni mladi se ne zavedajo, da nam samostojna država ni bila podarjena. Suverenost smo si morali izboriti,« je bila jasna Patricija Šulin, ki se zavzema za večje ozaveščanje državljank in državljanov o dogodkih leta 1991.

Državni praznik, ki pa ni dela prost dan, temelji na ponosu, enotnosti in samozavesti za vse, kar je ohranjalo naš narod skozi stoletja, ki je prav z osamosvojitvijo uresničil večstoletne želje po samostojni in suvereni državi.