Patricija Šulin: “Pričakujem, da bo Kristalina Georgieva zagotovila učinkovito izvajanje in nadzor proračuna”

image_pdfimage_print

Ob robu zaslišanja Kristaline Georgieve, kandidatke za komisarko na področju proračuna in človeških virov, je poslanka Patricija Šulin ocenila, da je v naslednjem mandatu ključno, da se “zagotovi učinkovito izvajanje in nadzor proračuna ter, da evropskim davkoplačevalcem dokažemo, da se denar EU v teh težkih časih odgovorno uporablja in ima otipljive rezultate”. Po mnenju Šulinove je prav tako pomembno, da se Georgieva zaveda odgovornosti, da proračun odraža politične prioritete, ki si jih je zastavila EU. “Kandidatka za komisarko si bo prizadevala za preudarno porabo proračuna, ki bo prispevala k rasti, ustvarjanju del. mest in pravičnosti”, je poudarila Patricija Šulin.

 

Georgieva ima kot aktualna komisarka za mednarodno sodelovanje, humanitarno pomoč in krizno odzivanje ter kot dolgoletna vodilna delavka pri Svetovni banki, zelo bogate izkušnje, ki ji bodo v veliko pomoč, da bo pri svojem delu učinkovito usklajevala proračun in človeške vire, ki sta ključnega pomena, če naj Komisija deluje v korist državljanov. 

 

“Kot podpredsednica Odbora za proračun in nadomestna članica Odbora za proračunski nadzor me še posebej veseli napoved kandidatke za komisarko, da bo okrepila sodelovanje med Evropskim parlamentom in Komisijo, ki mora temeljiti na medsebojnem spoštovanju in sodelovanju”, je dejala Patricija Šulin in dodala, da je prepričana da bo Kristalina Georgieva “poskrbela za to, da se bodo zagotovila sredstva za plačilo že izvedenih projektov”.