Patricija Šulin v Halozah in na pogovornem večeru v Kidričevem: “Slovenija v Evropi”

Evropska poslanka Patricija Šulin se je na povabilo Suzane Lep Šimenko, poslanke v Državnem zboru RS, odpravila na obisk v Haloze, kjer si je ogledala proizvodnjo in montažo jeklenih konstrukcij Lehmer, z direktorjem pa je spregovorila o gospodarskih izzivih.


V občini Podlehnik sta si poslanki na povabilo tamkajšnjega župana Marka Maučiča ogledali novo večnamensko dvorano, zgrajeno s pomočjo evropskih sredstev, ki bo od 24. oktobra dalje sedež občine, upravne enote, gasilskega in zdravstvenega doma ter številnih društev, na Ptujski gori pa sta obiskali družinsko kmetijo Pajnkiher, kjer se ukvarjajo s pridelavo vina.


S pomočjo evropskih sredstev pa je bil obnovljen tudi dvorec Šterntal, nekdaj skoraj propadel stanovanjski objekt, danes pa sedež občine Kidričevo. Z županom Antonom Leskovarjem je poslanka v Evropskem parlamentu spregovorila o črpanju evropskih sredstev in uspešnosti občin pri tem, pogovor pa je nanesel tudi na težave s katerimi se župan srečuje na lokalni ravni.


Večer se je zaključil z odlično obiskanim pogovornim večerom “Slovenija v Evropi,” kjer so evropska poslanka Patricija Šulin, poslanka SDS v DZ Suzana Lep Šimenko in župan Kidričevega Anton Leskovar, zbranim predstavili aktualne politične razmere.


Šulinova je predstavila delovanje in sestavo Evropskega parlamenta, cilje in prizadevanja na evropskem političnem parketu v tem mandatu, svoje delo v izbranih odborih in delegacijah ter področje črpanja evropskih sredstev, Lep Šimenkova se je osredotočila na uspešnost posameznih občin in Slovenije pri izvajanju projektov financiranih s strani Evropske unije, Anton Leskovar pa je predstavil lokalni vidik financiranja, prijave na razpis in uspešnost občine Kidričevo.


Drugi del pogovornega večera pa je bil namenjen razpravi in vprašanjem obiskovalcev, ki jih je zanimalo tudi kako bosta EU in Slovenija ravnali na področju migrantske politike, zanimanje za to področje pa so izkazali tudi prisotni mediji.
Haloze

Haloze-0

Haloze-1

Haloze-2

Haloze-3

Haloze-4

Haloze-5

Haloze-6

Haloze-7

Haloze-8

Haloze-9