IMG_0329

Patricija Šulin: Varovanje in spoštovanje človekovih pravic je temelj za obstoj Evropske unije

“Nahajamo se v časih, ko je pred nami ogromno izzivov povezanih z varovanjem človekovih pravic. Zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da ukrepamo in postavimo prednostne naloge za zasedanja Sveta OZN za človekove pravice”, je na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu v razpravi o prednostnih nalogah Evropske unije za zasedanja Sveta OZN za človekove pravice v letu 2017 dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

 

“Natančno je potrebno spremljati položaj človekovih pravic po vsem svetu ter v obdobju konfliktov in kriz ne smemo čakati, temveč se moramo postaviti za človekove pravice. Varovanje in spoštovanje človekovih pravic je temelj za obstoj Evropske unije in za to se moramo za to zavzemati tudi v okviru OZN”, je bila jasna Šulinova, ki podpira tesno sodelovanje med Evropsko unijo in visokim komisarjem za človekove pravice pri OZN, ki vključuje tako finančno podporo kakor tudi človeške vire.

 

V razpravi je evropska poslanka izpostavila pravice otrok, ki si zaslužijo več pozornosti. “Otroci so najbolj ranljiv del družbe ter bolj kot odrasli izpostavljeni izkoriščanju in nasilju. Zato moramo poskrbeti, da konvencija o otrokovih pravicah ne bo samo najbolj široko ratificiran dokument o človekovih pravicah doslej, temveč tudi najbolj izvajan dokument”, je zaključila evropska poslanka Patricija Šulin.