IMG_0352

Patricija Šulin: Voznikom tovornjakov moramo zagotoviti varno delovno okolje na evropskih cestah

Evropska poslanka Patricija Šulin se je v razpravi o vprašanju za ustni odgovor glede varnosti na evropskih cestah zavzela za zagotavljanje varnosti voznikov tovornjakov in celovitosti enotnega trga. Že vrsto let so namreč v bližini mejnih prehodov in pristanišč vozniki tovornjakov ter njihov tovor tarče različnih kriminalnih dejanj. Zato je pred vozniki tovornjakov povsem nov izziv, namreč kako tovor varno dostaviti na cilj.

»Pred več kot dvema letoma sem skupaj s kolegi poslanci Evropsko komisijo vprašala kako namerava ukrepati proti temu pojavu in zagotoviti varen in prost pretok blaga in storitev v EU, na kar je Komisija odgovorila, da s finančno pomočjo in razvrščanjem parkirišč podpira prizadevanja držav članic, da bi zagotovile ustrezna parkirišča in počivališča«, je spomnila Šulinova in opozorila, da kljub prizadevanjem Komisije danes stanje še vedno ni zadovoljivo.

»Potrebujemo dobro preučitev razmer ter skupno evropsko rešitev, da se voznikom tovornjakom zagotovi varno delovno okolje na evropskih cestah. Danes moramo začeti ukrepati proti temu pojavu in zagotoviti varen in prost pretok blaga in storitev v EU, kar sta dve od štirih temeljnih svoboščin v Evropski uniji«, je še dejala evropska poslanka Patricija Šulin.