460

Patricija Šulin z Milanom Gregoričem na predstavitvi knjig »Pohod resnice in poraz zmagovalcev« ter »Evropa-islam-džihad«

Evropska poslanka Patricija Šulin je v Novi Gorici gostila predstavitev dveh knjig z naslovom »Pohod resnice in poraz zmagovalcev« ter »Evropa-islam-džihad,« avtorja Milana Gregoriča, primorskega publicista.

 

Knjiga »Pohod resnice in poraz zmagovalcev« prinaša med bralce dragocene informacije in spoznanja o zamolčanem delu naše polpretekle zgodovine, to je o nasilju in zločinih komunistične revolucije ter njenem porazu na naših domačih tleh in širše po svetu kot tudi o globokih travmah, ki jih je to dogajanje pustilo v slovenskem narodu. Knjiga »Evropa, islam, džihad« pa skuša osvetliti enega najbolj žgočih problemov današnjega časa, ki vsakodnevno zaposluje politiko in širšo javnost. Knjiga obravnava pomembne obrise islama, vključno s Koranom in šeriatskim pravom, njegovo primerjavo s krščanskim Zahodom in še posebej fenomen džihada ali svete vojne. In sicer od naskokov polmeseca na Evropo v večstoletnih arabskih osvajanjih po Mohamedovi smrti (635-1100), prek povratnih udarcev Evrope v času križarskih vojn (1100-1300), pa kasnejših turških osvajalnih pohodov po stari celini, ki so s presledki trajali nekaj stoletij, to je do leta 1683, ko je Otomanski imperij doživel svoj veliki dokončni poraz pred Dunajem, pa vse do nastopa Al Kaide in Islamske države na islamski sceni. Predstavljena je tudi novodobna migrantska invazija iz muslimanskega sveta na Evropo, z njenimi ozadji in posledicami vred.

 

Udeleženci so ob zaključku predstavitve brezplačno prejeli še knjigo »Evropa, vstani in obstani,« ki je nastala kot avtorjev odgovor na množico neodgovornih komentarjev o skorajšnjem razpadu EU.