IMG_0352

Patricija Šulin za večjo učinkovitost in prepoznavnost Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji

image_pdfimage_print

Evropske poslanke in poslanci so na današnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu potrdili poročilo o predlogu sklepa Evropskega parlamenta in Sveta o uporabi sredstev Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji – tehnična pomoč na pobudo Komisije. Članica Odbora za proračun evropska poslanka Patricija Šulin, poročevalka za Evropsko ljudsko stranko, pozdravlja sprejem poročila, ki bo z dodatnimi sredstvi iz evropskega proračuna prispeval k večji učinkovitosti Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji (ESPG). “Sklad je namenjen pomoči delavcem, ki jih je prizadela globalizacija ter finančna in gospodarska kriza, za njihovo ponovno vključitev na trg dela. Zato mora biti ta pomoč kar se da hitra in učinkovita. Z dodatnimi sredstvi za tehnično pomoč bomo z boljšo izmenjavo informacij o skladu, poenostavljeno in hitrejšo obdelavo vlog ter širjenjem primerov najboljše prakse prispevali k večji učinkovitosti sklada”, je dejala Šulinova.

Dodatna sredstva za tehnično pomoč bodo po mnenju evropske poslanke prispevala tudi k večji prepoznavnosti Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji. “ESPG, ki deluje že od leta 2007 pomembno prispeva k blažitvi posledic krize. Zato je še posebej v današnjem času, ko se soočamo z upadanjem zaupanja v Evropsko unijo, pomembno informiranje državljank in državljanov o številnih uspešnih politikah EU, kar ESPG nedvomno je. Z dodatnimi sredstvi bomo dvignili tudi splošno ozaveščenost o skladu ter spodbujali njegovo prepoznavnost”, je še dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

Cilj poročila o predlogu sklepa Evropskega parlamenta in Sveta o uporabi sredstev Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji – tehnična pomoč na pobudo Komisije je financirati spremljanje, obveščanje, vzpostavitev vmesnika za zbirko znanja ter svetovanje državam članicam o uporabi, nadaljnjem spremljanju in ocenjevanju Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji.