Pogovorni večer v Novi Gorici z evropsko poslanko Patricijo Šulin in Žanom Mahničem, poslancem v DZ

Na odlično obiskanem pogovornem večeru v Novi Gorici, sta evropska poslanka Patricija Šulin in poslanec SDS v DZ in predsednik Slovenske demokratske mladine Žan Mahnič, spregovorila o aktualnih političnih razmerah.

 

Šulinova je predstavila svoje delo v Evropskem parlamentu in trenutno najpomembnejša področja evropske politike. Podrobneje je predstavila Junckerjev naložbeni načrt, za katerega verjame, da bo omogočil gospodarsko rast in zaposlovanje. Mahnič pa je spregovoril o Zakonu o plačanem pripravništvu, ki je bil sprejet na pobudo SDS, o nevarnosti terorizma in o sprejeti noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki izenačuje istospolne in raznospolne skupnosti.

 

Drugi del pogovornega večera “Slovenija v Evropi” je bil namenjen razpravi in vprašanjem obiskovalcev. Evropska poslanka Patricija Šulin je spregovorila o priložnostih in izzivih Slovenije v Evropski uniji, predstavila pa je tudi prednosti članstva v EU. “Zagotavljanje miru je največja prednost članstva,” je dejala Šulinova. Žan Mahnič pa je poudaril, da se bo še naprej zavzemal za mlade, katerim je potrebno zagotoviti delovna mesta.

 

FullSizeRender FullSizeRender[1] FullSizeRender[2] FullSizeRender[3] FullSizeRender[6]  IMG_5696 j