1

Posvet z naslovom “Zakaj na EU volitve?” v Državnem zboru Republike Slovenije.

Evropska poslanka Patricija Šulin je v okviru projekta Aktivno državljanstvo sodelovala na posvetu z naslovom “Zakaj na EU volitve?” v Državnem zboru Republike Slovenije.

 

»V kolikor bi bili ljudje boljše informirani o prednostih članstva v EU, bi bila tudi udeležba na volitvah višja. Razlogi za nizko udeležbo so prav gotovo prepletanje neznanja, nezaupanja in splošne pasivnosti,« je uvodoma dejala poslanka v Evropskem parlamentu, ki je v nadaljevanju dodala, da so za višjo udeležbo na volitvah nujne prioritetne teme. Med njimi ostajajo varnost, migracije in zaposlovanje mladih. Vse pa je povezano z vzdržnim in fleksibilnim evropskim proračunom.

 

Evropski poslanci so si bili enotni v vprašanju »Zakaj na EU volitve?« Udeležba na volitvah je pomembna, ker voliti pomeni odločati, ne pa dovoliti, da drugi odločajo zate. Poslanci so dodali, da je z višjo udeležbo na volitvah tudi več možnosti vplivati na to, v katero smer bo evropska zakonodaja, ki ureja več kot 90% zakonodaje v državah članicah, šla.