materinskidan

Praznovanje materinskega dne v Celju

Evropska poslanka Patricija Šulin je obiskala Celje, kjer je v organizaciji Kluba seniorjev in seniork Slovenske demokratske stranke Celje potekala že tradicionalna prireditev ob materinskem dnevu.
Kratkem kulturnem programu je sledila gledališka predstava z naslovom »Na kmetih.« Vsak lik v igri ima svojo zanimivo zgodbo, avtor komedije pa na duhovit način prikaže politično korupcijo in aktualne težave malih krajev.

Patricija Šulin je v nagovoru dejala, da so prav seniorji branik vrednot, med katerimi družina zaseda najvišje mesto. »Družina ima primarno vlogo in temeljno nalogo pri razvoju in zaščiti otroka,« je dodala poslanka, ki poudarja, da so otroci odraz naše vzgoje. »In na vseh nas je, da otroke zaščitimo in na njih prenesemo vrednote, ki jih bodo širili naprej, na svoje otroke. Vloga mame je neizpodbitna. Mama je nenadomestljiva. Tudi oče. Vsak na svoj način. Dobra mati ne more biti dober oče in dober oče ne more biti dobra mati. Skupaj pa sta za otroka tisto neprecenljivo, varno okolje,« je še dejala poslanka v Evropskem parlamentu.

Patricija Šulin je poudarila pomen ljubezni matere do otroka, svoj nagovor pa je zaključila z besedami: »Sama sem mati odraslega sina in prepričana sem, da si dobro opravil svojo starševsko vlogo, ko začneš upoštevati otrokove nasvete.«

Gledališki igri je sledila svečana podelitev priznanj SDS članom in članicam MO SDS Celje za njihovo aktivno delo in doprinos k širjenju vrednot in programa na katerem temelji delovanje Slovenske demokratske stranke. Zlata znaka sta šla v roke Albertu Koštomaju in Herti Koštomaj, vsem nagrajencem pa je poslanka tudi čestitala.