Šulin: “EU ne sme podpirati organizacij, ki ogrožajo mirovni proces na Bližnjem vzhodu”

“Politična in finančna podpora morata biti usklajeni, da bi dosegli zadane cilje in odgovorno ravnali z javnim denarjem”, je med razpravo o antisemitizmu, islamofobiji in sovražnemu govoru v Evropi včeraj na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Bruslju izpostavila evropska poslanka Patricija Šulin.


“EU si prizadeva za mirovni proces na Bližnjem vzhodu. Prav je, da zato finančno podpre nevladne organizacije, ki delujejo v to smer, ukine pa podporo tistim, ki ga ogrožajo. Ne moremo dopustiti, da se mirovni proces ruši s finančno podporo nevladnih organizacij, ki ga ogrožajo”, je bila jasna Šulinova.


“Kdaj bomo na ravni Evropske unije dočakali podobno preiskavo, kot je bila izpeljana v Združenem kraljestvu? V Združenem kraljestvu so namreč antisemistične izjave vodje ene od nevladnih organizacij privedle do poročila, ki so ga pripravile vse politične stranke, z zelo jasnim sporočilom: dejavnost nevladnih organizacij, za katerega prejemajo EU sredstva, naj jasno sledi njihovim zastavljenim ciljem. Glede na dogodke, ki smo jim priča zadnja dva tedna v Izraelu, menim, da je skrajni čas za Komisijo, da ukrepa”, je zaključila poslanka.