Šulinova za hitro in učinkovito pomoč 2881 odpuščenim delavcem

Na današnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu je bilo z veliko večino sprejeto poročilo o uporabi sredstev Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji za nemško podjetje Adam Opel. Poročevalka za politično skupino Evropske ljudske stranke je bila evropska poslanka Patricija Šulin, podpredsednica Odbora za proračun.


“V zadnjih letih se je zaradi finančne in gospodarske krize prodaja avtomobilov v zahodni Evropi občutno zmanjšala in dosegla najnižjo točko v zadnjih dvajsetih letih. Menim, da moramo ljudem, ki so zaradi velikih strukturnih sprememb v svetovnih trgovinskih tokovih kot posledica globalizacije izgubili službo, kar se da učinkovito pomagati, da se čim hitreje ponovno vključijo na trg dela”, je jasna Šulinova, poročevalka za politično skupino ELS.


Nemško podjetje Adam Opel AG, ki je eden od večjih proizvajalcev majhnih in srednje velikih vozil srednjega cenovnega razreda, je zaradi svetovne finančne in gospodarske krize med letoma 2007 in 2013 utrpel zmanjšanje prodaje avtomobilov za 39%, zaradi česar je skupaj z enim od njegovih dobaviteljev moral odpustiti 2881 delavcev. Na podlagi uredbe Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji je Nemčija upravičena do finančnega prispevka v znesku 6.958.623 EUR.