38023540_10209645374290886_2087002120401190912_n[1]

Sveta maša na Sveti Gori

Na povabilo Krščanskega foruma SDS se je evropska poslanka Patricija Šulin udeležila svete maše na Sveti Gori, ki je znano romarsko središče nad Novo Gorico. Kraj s cerkvijo posvečeno Mariji ­ Svetogorski kraljici velja za najpomembnejšo božjo pot v Zahodni Sloveniji, je kot nekakšen Svetilnik slovenstva proti zahodu v romanski svet.

 

Vodena ogleda Svete Gore in maše se je v sklopu že 23. poletnega tabora Slovenske demokratske stranke udeležilo lepo število ljudi.

 

Poslanka v Evropskem parlamentu je na povabilo založnika Radivoja Humarja napisala predgovor k delu Miroslava Brumata z naslovom Pojdimo na Sveto Goro!, kjer je zapisala: “Krščanski temelj je ključen za nastanek združene Evrope. Tudi ustanovni očetje Evropske unije so bili globoko verni in so izhajali iz krščanske demokracije. Verskega izvora pa je tudi simbol EU: zastava. Dvanajst zvezd namreč izhaja iz Marijinega venca, oblikovalec pa je v izogib konfliktu pri predstavitvi izpustil verski izvor in zvezde predstavil kot odraz “popolnost, celovitost in enotnost”.«

 

Ob predstavitvi knjige leta 2016 pa je Patricija Šulin dejala: “Za sodelovanje sem se odločila, ker menim, da je Sveta Gora ena izmed najlepših romarskih poti, zato si zasluži, da ohranimo spomin nanjo. In knjiga je lep poklon tako Sveti Gori kot tudi vernikom.”